Kerstborrel

Kerstborrel ouders een geboren traditie?

Het nieuwe jaar is al weer even begonnen en volgende week gaan we terug naar de
vertrouwde Koekoek. De Kerst en de kerstborrel lijkt ook al weer ver achter ons te liggen.
De kerstcommissie van school had een aantal ouders gevraagd een borrel te
organiseren tijdens het kerstdiner van de kinderen. Averechts was dit jaar logistiek
geen optie en een gezamenlijke borrel leek een leuk alternatief.
Al snel ontstond er een groepje ouders die samen bijeen kwam om na te denken over het invullen van de avond. Ex koekoekskinderen Lou (zus Thom groep 6) en Milou (zus Feline groep 6) wilden graag helpen helpen bij de organisatie.

Er kwamen veel ideeën naar voren en de sfeer zat er goed in. Er was bijna een complete feestavond georganiseerd maar realiseerden ons dat het eigenlijk maar om 1.5 uur ging en dat het strak geregeld moest worden in die tijd.
Dat we rekening moesten houden met binnen/buiten en de mogelijkheden qua muziek/ drank/ eten en veilgiheid qua vuurkorven ed. De ideeën met John besproken en die kon zich vinden in onze plannen.

We kregen een budget van school maar zagen het als uitdaging daar geen gebruik van te hoeven maken. Dat is gelukt! De opbrengst van de avond was 147 euro waarvan we 50 euro bewaren voor (volgend jaar?) dan wel een andere besteding voor de school. Een deel is naar serious request in Breda gebracht door Marilou(zus van Tessa groep 6) en een deel ging naar de stichting www.redeenkind.nl waar op de Werkplaats, de middelbare school van Lou en Milou, geld voor werd ingezameld.

Ons idee om buiten een stalletje met gluhwein te maken en binnen een hotdogbar te openen namen grote vormen aan. Als we dat deden moesten het wel lekkere hotdogs zijn alles er op en er aan uitjes, zuur etc. En hoeveel gingen we inkopen, hoeveel ouders zouden er blijven? Zouden we veel over houden en de rest van kerst hotdogs eten?
Het werd een gezellige avond waar veel ouders binnen en buiten bleven hangen om samen onder het genot van een hapje en drankje de kerst in te luiden. De hotdog/ gluhwein formule bleek goed aan te slaan en de verkoop liep op rolletjes als een geolied team waren we na ruim een uur los. Er gingen tijdens de avond al stemmen op om volgend jaar hetzelfde op het achterplein te organiseren. Wie weet? We geven het stokje graag over. Wij vonden het in ieder geval heel leuk om te doen!

Groet namens ons allen

Claire (Thom gr 6)
Egbert (Magnus gr 5 en Sweder gr 3)
Hiltje (Siemen gr 8 en Jurre gr 6)