Samen een nieuw begin

Eindelijk was het dan zover. De Koekoek is weer terug op het nest, een prachtig nest. De school heeft in 6 maanden tijd een metamorfose ondergaan vanuit de missie: De Koekoek een school met een hart waar onderwijs en opvang samengaan.

De historische gangenstructuur van de school is weer geopend, waardoor het gebouw weer compact en overzichtelijk wordt. Rond de centrale trap is het schoolhart gerealiseerd; het hart waar alle kinderen elkaar ontmoeten, met elkaar spelen en van elkaar leren. Vier leslokalen zijn getransformeerd tot open en multifunctionele ruimtes voor crea, mediatheek en vroeg en voorschoolse educatie. Door het maken van nieuwe glaspuien tussen deze ruimtes en het hart ontstaan prachtige doorzichten en is de school veel opener.

De kapverdieping is met een nieuwe trap aan het bestaande centrale trappenhuis verbonden. Sta je op de centrale trap, dan kijk je De Koekoek in het hart!” In dit hart heeft ook de (kinder)opvang een plaats. In de ruimte rondom de trap is een grote keuken, onder andere voor kookworkshops, de kinderopvang maakt ook van deze ruimte. Al met al zorgen de grijs, wit en blauwe tinten voor een sfeervol gebouw en geeft ons het gevoel de toekomst aan te kunnen.

Op donderdag 12 januari openden we officieel onze school. Een feestelijke dag die startte met een heerlijk ontbijt. De kinderen hadden dinsdag lootjes getrokken en maakten een ontbijt voor 1 van de 350 andere kinderen op onze school. En natuurlijk deden de juffen en meesters ook mee.

Prachtige ontbijtdoosjes werden er gemaakt. Een waar genot. Daarna ging het feest op het Koekoeksplein verder. We zongen met z’n allen het verbouwingslied en er volgde een toespraak van John en als klap op de vuurpijl maakte onze onderwijswethouder Jeroen Kreijkamp bekend dat De Koekoek voortaan gehuisvest is op 1A. Onder het grote doek stonden Stef en Sien met ons huisnummer (zie foto)……..een ware verrassing. In het verleden (1903) is er de fout gemaakt om deze prachtige school op de tweede plaats te zetten. Daar horen wij niet en dat is met eren hersteld.