Grote Rekendag 2017

Op woensdag 22 maart deed de Koekoek mee aan de Grote Rekendag! Dit is een landelijk initiatief van o.a. de Universiteit Utrecht en uitgeverij Malmberg. In alle groepen stond de gehele dag in het teken van rekenen binnen het thema meten, bewegen en construeren.

De dag werd in de groepen 1/2 gestart met professor Rekenbrij die het huisnummer van zijn moeder vergeten was. Door het uitvoeren van allerlei activiteiten kwamen de kinderen uiteindelijk achter het juiste huisnummer.

In de groepen 3 t/m 8 werd per verdieping een heuse straat gecreƫerd met de door de kinderen meegebrachte huisnummers. Hierna gingen de groepen 3 en 4 in een circuit aan de slag met diverse activiteiten. De groepen 5 t/m 8 hebben zich gewaagd aan het ontwerpen van vakantiehuisjes in een vakantiepark.

We kijken terug op een geslaagde Rekendag!

Zie hieronder voor meer foto’s.