Verkeersexamen 16 mei

Het theoretisch Verkeersexamen toetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen, voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties en of ze zich bewust zijn van het belang van veilig verkeersgedrag. Maar de praktijk is minstens zo belangrijk. Tijdens het praktisch Verkeersexamen toetsen we daarom of leerlingen de opgedane verkeerskennis kunnen toepassen en veilig gedrag vertonen in het echte verkeer.

Dinsdag 16 mei doen alle leerlingen van groep 7 mee aan het praktisch verkeersexamen. In de wijk Tuindorp/ Tuinwijk rijden de kinderen een route welke is aangegeven d.m.v. borden.

Het theoretische deel doen we volgend jaar met een aantal groepen samen in 1 keer.

Onderweg zitten op verschillende punten ouders die checken of de kinderen zich aan de verkeersregels houden.

Uiteraard moeten dan alle kinderen van groep 7 met een goed werkende fiets op tijd bij school zijn in de ochtend.