Grondwet De Koekoek

Het was vandaag een bijzondere start van de dag op onze school. We presenteerden onze grondwet: De Koekoek grondwet! en de ouder werkgroep “Vreedzaam samen” en onze leerling mediatoren van groep 8.

De ouder werkgroep “Vreedzaam samen” verwelkomde ons hand in hand met een groot aantal ouders rondom de school. Een teken van verbondenheid, een symbool van samen! Oftewel we horen bij elkaar!
Fijn dat daarna veel ouders deelgenoot wilde zijn bij de andere presentaties.

Door het regenachtige weer waren we genoodzaakt deze presentaties binnen (op de magische trap) te houden. Een volle bak maar wel heel knus.

De Koekoek grondwet werd door Ty en Annelot (leerlingen van groep 7) onthuld. “Op De Koekoek horen we bij elkaar: Ik zorg voor de ander, mijzelf en de omgeving”. Dit is wat wij graag willen, waar iedereen op kan rekenen en hoe we het doen. Zie het als onze paraplu waar de leerlingen van onze groepen hun eigen regels en afspraken onder plaatsen.

De verbinding school-ouders-omgeving werd nog eens benadrukt door de werkgroep “Vreedzaam samen”. We zien dit als een enorme kracht voor onze leerlingen in de hedendaagse samenleving.

En dat onze leerlingen een rol hebben in de sfeer en veiligheid op onze school alsmede verantwoordelijk willen zijn voor de ander, zichzelf en de omgeving is voor ons niet nieuw. Werken met opgeleide leerling mediatoren wel!

Simon, Meia, Jennifer, Lexanne, Juul, Chaimae, Hanna, Eleanor, Sam, Zoë en Linde lieten zien dat ze klaar zijn voor deze taak. Top. En jammer dat Merle ziek was. Zij completeert deze groep.
We zijn TROTS op het feit dat we dit met z’n allen hebben bereikt op De Koekoek.