Programmeerouders gezocht!

Afgelopen jaren is er door een aantal ouders programmeerlessen gegeven.

Dit schooljaar doen zij dat voor het laatst omdat hun kinderen daarna van school gaan.

Wanneer er ouders met kinderen in lagere klassen het leuk vinden om dit ook te doen dan kunnen ze meekijken en helpen om zo volgend jaar zelf deze lessen te kunnen geven. Wij kunnen op die manier onze kennis delen.

Aan bod zijn bijvoorbeeld gekomen:

• Scratch
  • Html
  • Games

Let op: Je hoeft zelf geen programmeur te zijn! De meeste lessen staan online en zijn goed beschreven. Je hoeft alleen de kinderen te assisteren.

We gaan dit schooljaar 2 activiteiten begeleiden:

Groep 8 doet een aantal weken “Code Avengers”. Dit is een online cursus met o.a. programmeren in Javascript en html. Als eindproduct maken de kinderen zelf de website voor de musical.

Start: vrijdag 1 december en daarna iedere vrijdag.

Groep 7 en 8 kan een Crealab “Expeditie micro:bit” doen. De Koekoek heeft een aantal “Klooikoffers” ontvangen. Hierin zit een “micro:bit” computertje en wat elektronica en een beschrijving voor een aantal verschillende projecten. Hiermee kunnen de kinderen in 3 lessen zelf iets maken.

Start: vrijdag 26 januari.

Informatie:
Bart van Overbeek bart@familievanoverbeek.nl