Vacature leerkracht minibouw 3-4

Kindcentrum De Koekoek is per 1 augustus 2022 op zoek naar een enthousiaste en bevlogen leerkracht (0,4 – 0,8 wtf) voor onze minibouw 3-4.

De Koekoek is gelegen in de Vogelenbuurt in het centrum van Utrecht en wordt door 340 kinderen bezocht. Onze missie is leidend voor onze werkzaamheden:
“Op De Koekoek krijg je de ruimte om te ontdekken wie je bent, waar je voor staat en waar je nog verder in wilt groeien. Ons kindcentrum is een veilige oefenplaats waar kinderen tussen 2 en 12 jaar ontdekken wat het betekent om samen te leren, te spelen en te leven.

Onze kinderen krijgen het vertrouwen en de ruimte om te groeien. We stimuleren hen om kritisch te denken en weloverwogen keuzes te maken.

Wij werken vanuit thema’s die aansluiten bij de wereld van vandaag. Wij doen een beroep op de van nature aanwezige creativiteit en onderzoekende houding van de kinderen. Samen ontdekken we welke kennis en vaardigheden we al bezitten en wat we nog meer willen leren om beter deel te kunnen nemen aan de samenleving”.

De kinderen kunnen gebruik maken van de peuterspeelzaal, onderwijs, de tussen- en naschoolse opvang. In ons authentieke gebouw zijn ze verdeeld over 13 groepen en 4 minibouwen (1-2, 3-4, 5-6 en 7-8). Bij de BSO spelen 120 kinderen verdeeld over 6 groepen.

Binnen De Koekoek dragen leerkrachten en pedagogisch medewerkers gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor onze kinderen. Zij zoeken de samenwerking met elkaar op in het belang van het kind en zorgen zo voor een passende speel,-leeromgeving voor ieder kind. Ons team is begaan en betrokken bij de kinderen, is ambitieus en streeft naar kwaliteit; iedere dag een klein beetje beter waarbij (werk)plezier voorop staat!

Deze vacature is voor 2 tot 4 dagen in onze minibouw 3-4. Afhankelijk van het aantal dagen richten we, in overleg, jouw werkzaamheden in.

Wij zijn op zoek naar een collega, die:

  • uitgaat van, en mede bijdraagt aan de ontwikkeling van de kwaliteiten en talenten van onze leerlingen
  • aansluit bij de ontwikkeling van de leerling aan de hand van thematisch- en handelingsgericht werken
  • aansluit bij de verworvenheden en ontwikkelingen in de school, waaronder de doorontwikkeling van ons kindcentrum
  • werkt conform de uitgangspunten van de Vreedzame School
  • open staat voor teamleren
  • over realiteitszin, flexibiliteit, daadkracht en relativeringsvermogen beschikt
  • communicatief vaardig is
  • bovenal zijn/haar eigen ontwikkeling ter hand neemt

Ben je enthousiast na het lezen van deze vacature, mail dan je motivatiebrief en CV
voor dinsdag 19 april 2022 naar: john.jansen@spoutrecht.nl 

We voeren de gesprekken op donderdag 21 april 2022 tussen 18.00 en 21.30 uur.

Uiteraard ben je van harte welkom voor een oriënterend bezoek zodat je kunt zien hoe wij werken en de sfeer kunt proeven. Neem dan even contact op met John Jansen: 06-40001251.