“Wat een mooie open hal krijgen we…” – opmerking bij het ontwerp door een ouder

Verbouwing

De aanpassingen aan ons gebouw van 2016 zijn gestoeld op de gedachte:

OBS De Koekoek: een school met een hart, waar onderwijs en opvang samen gaan.
Het samensmelten van het prachtige historische gebouw en het hedendaagse onderwijs was het uitgangspunt voor deze transformatie. De historische gangenstructuur van de school is weer geopend, waardoor het gebouw weer compact en overzichtelijk is geworden.
Rond de centrale trap (ons schoolhart) ontmoeten kinderen elkaar, spelen ze samen en leren we van elkaar.
Vier leslokalen zijn getransformeerd tot open en mutifunctionele ruimtes voor crea, leerplein en vroeg en voorschoolse educatie. De glaspuien tussen deze ruimtes en het hart zorgen voor prachtige doorzichten en de school is daardoor opener. De kapverdieping is met een nieuwe trap aan het bestaande centrale trappenhuis verbonden.
Vanuit de centrale trap kijk je De Koekoek in het hart!

We hebben er voor gekozen om het aantal groepen (13) gelijk te houden, de (kinder) opvang te integreren en andersoortige ruimtes te creëren. De (kinder)opvang heeft een plaats in ons hart gecentreerd in het midden van de school. Zij maken gebruik van onze andersoortige ruimtes zoals die hierboven benoemd zijn. Dat houdt in dat wij deze ruimtes van 08.30 tot ± 14.45 uur in gebruik hebben. De (kinder)opvang gebruikt de ruimtes van 14.45 uur tot 18.30 uur.

De ruimte rondom onze prachtige trap (links, rechts en eronder) is anders ingericht. U treft daar een grote keuken die wij samen betrekken en waar oa. workshops koken plaats kunnen vinden.
Op de tweede verdieping waren 5 bovenbouw groepen gehuisvest. Deze verdieping wordt nu ontlast en is geschikt gemaakt voor 4 onderwijsgroepen en in het midden onze teamruimte.
De gang heeft ook een metamorfose ondergaan.
Op de eerste verdieping is een extra groep gecreëerd (in de huidige teamruimte) en er is een extra trap naar de tweede verdieping geplaatst zodat deze verdieping op drie manieren te benaderen is. Dat is wel zo veilig.